امام صادق علیه السلام

سیره سیاسی امام صادق علیه السلام

زندگانی امام صادق (علیه السلام) با خلافت ده خلیفه آخر اموی از جمله عمر بن عبدالعزیز و هشام بن عبدالملک و دو خلیفه اول عباسی صفاح و منصور دوانیقی همزمان بود. هشام بن عبدالملک درخواست شد، او نزد پدرش بود  در زمان امام صادق (ع)، پنج خلیفه آخر اموی از هشام بن عبدالملک به بعد حکومت کردند و صفاح و منصور خلفای عباسی بودند.
از شورش مسلحانه بپرهیزید
امام صادق (علیه السلام) اگرچه با ضعف و سقوط بنی امیه همراه بود، اما از درگیری های نظامی و سیاسی پرهیز کرد و حتی دعوت به خلافت را نپذیرفت. از شهر الملم النهال نقل شده است که پس از رحلت حضرت ابراهیم، ​​ابومسلم خراسانی، امام صادق (علیه السلام) را ارزشمندترین فرد خلافت خواند و او را به پذیرش خلافت دعوت کرد. اما امام صادق (ع) در پاسخ نوشت: تو از همرزمان من نیستی و سن تو نیست، سن من است. او در حوادث علیه حکومت از جمله قیام عمویش زید بن علی شرکت نداشت.  امام صادق (ع) طبق حدیث، نداشتن اصحاب واقعی را دلیل بر پرهیز از قیام دانسته است.  در برخی از احادیث ۱۷ نفر بوده و گاه پنج نفر را کافی می دانسته است. قبل از قیام و در مقابل تلاش برخی از اصحاب قیام به آنها گفت که ما بهتر از شما و دیگران می دانیم که چه زمانی و چه وظیفه ای داریم.
اختلاف با عبدالله بن حسن مشانی
در سالهای پایانی حکومت بنی امیه، گروهی از بنی هاشم، از جمله عبدالله بن حسن مشانی و پسرانش صفاح و منصور، در ابوجا جمع شدند تا با یکی از خود بیعت کنند تا علیه حکومت قیام کنند. عبدالله در این جلسه فرزندش محمد را مهدی معرفی کرد و از حاضران خواست با او بیعت کنند.
امام صادق (علیه السلام) چون از این ماجرا مطلع شد، فرمود: پسر تو مهدی نیست و الان هم نیست که مهدی ظهور کند. عبداللهی از سخنان او به شدت عصبانی شد و او را به حسادت متهم کرد. امام صادق (علیه السلام) سوگند یاد کرد که از روی حسد سخنی نمی گوید و می گوید پسرانش کشته می شوند و خلفا به صفح و منصور می روند. این داستان معروف است.
روابط با مدیران
امام صادق (علیه السلام) اگرچه از قیام مسلحانه علیه حکومت دور بود، اما با حاکمان وقت رابطه خوبی نداشت. در مراسم حج، هنگامی که همراه پدرش امام محمد باقر (علیه السلام) به حج رفت، اهل بیت (علیهم السلام) را به برگزیدگان الهی معرفی کرد و دشمنی خلیفه هشام بن عبدالملک را با اهلوت نشان داد. آل البیت. -بایت (عج). آیا شما را برکت می دهیم؟ تبریک می گویم و من نمی توانم باور کنم که ما تسلیت خود را به اشتراک می گذاریم. چرا باید بیایم پیش شما؟!
آتش زدن خانه امام صادق (ع)
در روایت کتاب کافی آمده است که حسن بن زید والی مکه و مدینه بود و به دستور منصور عباسی خانه امام صادق (ع) را به آتش کشید. بر اساس این روایت، در این آتش سوزی در و تالار خانه امام (علیه السلام) سوخت و امام (علیه السلام) هنگام عبور از آتش از خانه بیرون آمد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا