شاگردان و راویان امام صادق علیه السلام
شیخ طوسی در رجال خود حدود ۳۲۰۰ راوی برای امام صادق (علیه السلام) ذکر کرده است. شیخ مفید در کتاب الارشاد تعداد راویان آن را به چهار هزار نفر رساند. نام ۴۰۰۰ راوی در آن بود.
اکثر نویسندگان اصول اربمی (چهارصد اصل شیعه) شاگردان امام صادق (ع) بوده اند همچنین ایشان در اجماع اصحاب شاگردان بیشتری نسبت به سایر ائمه داشته که قابل اعتمادتر است. برخی از شاگردان امام صادق (علیه السلام) که از اصحاب عجم هستند:
علائم را دنبال کنید
زُرارَة بن اَعین
محمد بن مسلم
بُرَید بن معاویه
جَمیل بن دَرّاج
عبدالله بن مُسکان
عبدالله بن بُکَیر
حَمّاد بن عثمان
حماد بن عیسی
اَبان بن عثمان
ابو بصیر اسدی
هشام بن سالم
از روایت کاشی از مباحث شاگردان امام صادق (علیه السلام) می توان دریافت که برخی از شاگردان ایشان در زمینه های خاصی تخصص داشتند. فقه و المومن الطاق و هشام بن سالم در: از دیگر شاگردان امام صادق (علیه السلام) که در رشته کلام تخصص داشتند می توان به حمران بن اعین، قیس مسیر و هشام بن حکم اشاره کرد.
اهل سنت
چند تن از علمای فقیه و امامان اهل سنت از شاگردان امام صادق (ع) بودند. شیخ طوسی در خط خود از ابوحنیفه به عنوان یکی از شاگردان و یاران امام یاد کرده است ابن ابی الحدید معتزلی نیز او را از شاگردان امام صادق (علیه السلام) دانسته است. شیخ صدوق. مالك بن انس روايت كرده كه مدتي نزد امام صادق (عليه السلام) مي رفت و از آن حضرت حديث مي شنيد. مالک بن انس در کتاب مواته حدیثی از امام صادق (علیه السلام) نقل کرده است.
ابن حجر هیتمی می نویسد که علمای بزرگ اهل سنت مانند ابوحنیفه، یحیی بن سعید، ابن جریح، مالک بن انس، سفیان بن عیینه، سفیان ثوری، شعبه بن حجاج و ایوب شهریانی از امام صادق علیه السلام روایت کرده اند. در کتاب «الامام». العربه» همچنین حضور مالک بن انس در مدینه و استفاده از درس افرادی چون امام صادق (علیه السلام) از عوامل رشد علمی او بود.